Hvad skal lillesøster hedde?

Den sippede mor!

14895624_360578374281770_841752904_o

Dem der kender mig ved godt at jeg er meget hysterisk og sippet – men jeg føler jo bare at de regler der gælder omkring mig selv de skal også gælde omkring mit barn, hun kan ikke selv sige fra omkring bakterier fordi det forstår hun ingen ting af.

Men jeg som mor har ansvaret om at beskytte hende fra de steder hvor bakterierne er størst, ja selvfølgelig må hun godt få en smule bakterier men helt ærligt, der er jo ingen grund til at gøre det værre end hvad det er med de bakterier hvis man kan undgå det.

Så jeg har lavet en lille liste over de steder hvor jeg som mor springer ind – gadvide om i kan genkende nogle af de ting og om i måske har nogle steder hvor i springer ind?

 • Når fremmede folk rører Filippa, stryger hende over kinderne, tager hende i hånden eller nusser hende i håret.. Jamen jeg ved godt det er kærtegn, men hvad hvis du lige har holdt fast i bussen, pillet dig i måsen eller tuden.. så sætter du alle dine bakterier af i hende? nej tak!
 • At andre tager hendes sut.. niks nuller nej!! Du skal ikke som fremmede gå hen og tage hendes sut og sige ” Den bruger du da ikke, du ser da ud til at være en stor pige ” – Jepsen præcis, ser ud til dvs. der bruger du dine øjne, du skal blive ved med at bruge dem og kun dem.. Du skal ikke tage hendes sut ud af hendes mund, du ville da heller aldrig tage en slikpind ud af min mund.. i så fald.. meget mærkeligt hvis ville!
 • At nulre hendes sutter.. nejnejnejNEJ! Jeg er ekstremt hysterisk i forhold til hvad Filippa får i munden! Jeg tager ikke engang selv og rør det stykke hun får i munden medmindre jeg lige har skoldet mine fingre under kogene vand.. og det gør jeg altså ikke! Der er vel en grund til at plastikstykket sidder på en sut.. Man skal ikke røre det bløde stykke, det svare til at hun sutter på dine fingre.. fyføj!
 • Legetøj andre rør ved.. Jeg ved godt hun skal have lov til at lege med legetøj andre rør ved, men ej hvor jeg synes det er direkte klamt at hun kommer hen med det – de stopper det i ørene, munden og måske det nogle gange ender i bleen.. Jeg er HYS.. og har virkelig ikke lyst til at røre ved legetøj fra offentlige steder!
 • Nej vi deler ikke maden! Selvfølgelig kan hun godt smage mit og jeg kan godt smage hendes, men at dele mad med andre? nej tak.. det ønsker jeg faktisk ikke, jo hvis hun har sin egen gaffel/ske og hun får fra den anden side af tallerken end hvad du gør.. så er det helt fint! – Er heller ikke vild med at andre puster på hendes mad.. føler at alle deres madrester/ånde lander lige i hendes mad..
 • Det der med kys? Det tog mig virkelig virkelig lang tid før at jeg accepterede at hun fik kys af andre, hvis jeg kunne ville jeg lige bede alle om at spritte munden af inden den berørte hende, men jeg har affundet mig med det sådan ca altid.
  Jeg har dog haft nogle dilemmaer, så som da vores nabo kyssede Filippa.. det var MAX over min grænse ! Det sker heldigvis ikke mere, jeg har det også svært ved når andre placere et vådt kaffekys på hende.. åh nej Let me puke.. Men Filippa opsøger jo selv kys, og man kan jo ikke sige hun ikke må.

Nu skal det lige siges, at ja jeg er ekstrem sippet og sart.. tro mig, det har været en kæmpe udfordring for mine egne forældre at jeg er lidt skør på det punkt blandet med mit OCD cirkus.. Jeg er blevet meget bedre og jeg lader selvfølgelig ikke alle mine dilemmaer påvirke vores hverdag – MEN der er godt nok ofte hvor jeg lige skal tælle til ti uden at blive irriteret, og ja.. Hendes sutter bliver meget ofte vasket og skoldet – men der skal være plads til at leve jo!

 

Har i også små dilemmaer med bakterierne?

Tak fordi i læste med.

Skriv en kommentar

 • […] omkring hvad Filippa må osv. I kan også læse mit indlæg “Den sippede mor ” Lige Her. For jeg erkender gerne at jeg er små sippet, dobbeltmoralsk og meget skør når det kommer til […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nickie

  Jeg ved hvordan du har det. Nu er min dreng kun 3,5 måned. ‘En når mødregruppen har været her, ja så skal legetøjet altså gøres rimelig rent før han får det. For puha, de har haft det i munden og al mulig. Nej tak. Man må sku gerne være sippet. Der er så mange klamme bakterier som ikke behøver nærme sig min dreng i hvert fald.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Nu tænker jeg lidt? Må hun så ikke lege med legetøjet i børnehave/vuggestuen? Det legetøj er der jo mange andre der har rørt ved?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • daniellasliv

   Det må hun rigtig gerne ! Filippa får altid rent tøj på og vasket hænder når hun kommer hjem fra dagpleje og hvis hun har været ude en helt dag iblandt mange mennesker og legestue.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad skal lillesøster hedde?