SNURK - sengetøj.

” Ufrivillig barnløshed” – Nadia Rune Pedersen. Part 1.

14398038_10155236406452926_652361267_n

Jeg har haft kontakt med en gammel veninde, som lige nu går igennem en kæmpe kamp med hendes forlovede.
Jeg kontaktede hende fordi hun er så god til at opdatere på facebook, om hvad de lige præcis har gået igennem den seneste tid, mange finder det som et tabu at være en del af ufrivillig barnløshed og ikke mange taler højt om det, men Nadia er rigtig god til at opdatere og fortælle på facebook omkring deres forløb.
Jeg har fået hele Nadia og hendes forlovede Anders historie og endda fået lov til at dele den med jer, så her kommer den.

Vores rejse til at få en lille spire

For omkring halvandet år siden, stoppede jeg på p-piller, da vi havde besluttet, at vi nu begge var klar til at få børn sammen, efter at have været sammen i næsten 8 smukke år, med et håb om en graviditet indenfor de kommende måneder. Det håb blev lynhurtigt taget fra os. Den ene måned tog den anden, den ene negativ test efter den anden var hvad vi sad med. I mellem tiden opdagede vi at der ikke rigtig kom sæd ud ved vores samleje, og opdagede så efter at have undersøgt det nærmere, at hvis man har sukkersyge (type1), som min mand har, så kan det godt påvirke ens sæd i at komme ud, selvom han får en orgasme hver gang. Sæden bliver udskilt med urinen i stedet for at det ender hvor den skal, ved samleje. Så det var jo lige pludselig ikke så mærkeligt, at jeg IKKE blev gravid. Min mand opsøgte lægen, for at høre om vores/hans muligheder i forhold til dette nye opstået problem, som forvirrede os meget i starten.

Han gik til lægen og blev sendt videre til en specialist indenfor området. 2-3 måneder efter kom vi så ind til den her specialist, som undersøgte min mand og bekræftede os i at vi skulle have hjælp til at få børn, da min mands sæd ikke ville komme ud af sig selv. Jeg husker denne DAG som var det igår, for jeg var helt ved siden af mig selv resten af dagen, efter at have fået denne besked..

Han sagde at vi skulle tilknytte os en Fertilitetsklinik og anbefalede så noget der på daværende tidspunkt hed Peter Lundstrøm, som nu hedder Juno klinikken, hvilket ligger i centrum af Ballerup. En rigtig god Fertilitetsklinik, med søde læger, der tager sig godt af en.

Vi opsøgte begge vores egen læge igen herefter, for at få en henvisning til klinikken (for at undgå egenbetaling osv). Da vi begge havde fået vores henvisninger, modtog vi en brev fra klinikken og skulle til et møde, for at ligge en plan for hele forløbet.

Vi modtog herefter et nyt brev som vi skulle udfylde og underskrive, før vi kunne gå igang med selve behandlingen/redegørelsen af os begge. Alt dette foregik omkring sep/okt 2015.

Først troede vi faktisk at min mand skulle opereres eller noget i den stil, for at det kom ud, eller at de skulle rense hans sæd ud fra urinen, eller at de skulle suge det direkte ud fra hans pung, men alligevel startede det heldigvis positivt. For klinikken ville starte med at prøve nogle beroligende piller på ham, som skulle få hans krop til at slappe af (samt musklerne dernede), hvilket skulle fører til udløsning og det GJORDE det!

Nu var vi et skridt tættere på at få problemet løst og vi var glade på det tidspunkt og følte ikke at det hele var så håbløst længere. Lige indtil at klinikken skulle til at redegøre mig og lære min krop/cyklus at kende. Det lidt sjovt, for min krop lever sit helt eget liv, og det har været som at finde en nål i en høstak, at finde min ægløsning.. Og forklaringen på det kommer senere!

Forsættes..

14349193_10155236406602926_378826342_n

Skriv en kommentar

  • Hvor jeg kender det vi er “barnløse” på 6. år og er nu begyndt på ægdonation. Og ja der er en kæmpe tabu omkring det at være ufrivillig barnløs, så derfor har jeg også lavet en blog omkring vores situtation, da det også er en måde for mig at komme af med alle de følelser der er omkring det. ❤️Hilsen mortilenengel.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SNURK - sengetøj.